sábado, 10 de octubre de 2009

"42è Festival Internacional de Cinema Fantàstic i de Terror de Catalunya"

Ens trobem amb la 42ª edició d’aquest impressionant festival de cinema fantàstic i de terror, on cada any arreplega milers de directors disposats a posar a la palestra les seves obres i/o treballs cinematogràfics. Molts d’aquests directors aposten per les noves tecnologies i presenten els seus primers curts d’animació.
Tots ells si més no ens mostren la seva visió particular de les coses a través d’imatges, diàlegs, sons, etc.
Aquests dies, els amants de la cultura cinèfil·la, tenim l’oportunitat de gaudir d’aquesta proposta, veient totes aquelles novetats que ens despertin la curiositat i com no, fent la nostra crítica constructiva o valoració personal d’allò que ens han mostrat.
He de dir que la meva estada en el festival ha sigut de curta durada però he vist allò que en el seu moment em feia gràcia veure. Per un costat vaig optar per veure la pel·lícula “Heartless” i per l'altre un seguit de curts d’animació, de temàtiques del tot diverses, que deixaven anar missatges que l'espectador engaxava depenent de si estava receptiu o no.


SECCIÓ OFICIAL FANTÀSTIC COMPETICIÓ:

"Heartless" d'en Philip Ridley (Regne Unit, 2009) ha creat aquesta peli ambientada ens els carrers més sinistres i pobres de Londres. El missatge que es desprèn, des del meu punt de vista, és que les persones quan són empeses o portades cap a una situació límit/extrema són capaces de fer qualsevol cosa inimaginable. Deixem de ser persones coherents i racionals per acabar actuant de manera animal i inconscient.

Aquí tenim (d'esquerre a dreta) al protagonista principal de la pel·lícula en Jim Sturgess i el director Philip Ridley, en el petit torn obert de paraula que es va realitzar un cop finalitzat el visionat.


CURTS D'ANIMACIÓ A COMPETICIÓ:

"The Spine" de Chris Landreth (Canadà, 2008) és un curt disparatat que no deixa de transmetre la necessitat de dependència de moltes persones, és a dir, en aquesta vida tots tenim el nostre lloc per ocupar que és únic i invariable. Tècnica: Ordinador 3D. http://films.nfb.ca/the-spine/

"The Cat Piano" d'Eddie White & Ari Gibson (Austràlia, 2009) relaten un conte bastant fosc i recargolat. Tècnica: Ordinador 2D, dibuix sobre paper.

"In the Name of Art" creació de Mardo El-Noor (Nova Zelanda, 2008) és una mena de reivindicació i crítica cap al propi art. Tècnica: Collage, ordinador 2D.

"L'homme a la gordini" d'en Jean-Christophe Lie (França, 2009) ens plasma en el seu curt una tendència diferent pel que fa al concepte de moda i també ens mostra una lluita pels propis drets i ideals com a éssers humans. Tècnica. Dibuix sobre paper.

"Codswallop" realitzat per The Brothers McLeod (Regne Unit, 2008), representen una correlació de postals que van mostrant diferents imatges que parlen de la frustració, l'alegria, etc.
Tècnica: Dibuix sobre paper.

"Photograph of Jesus" de Laurie Hill (Regne Unit, 2008) és un assaig sobre la natura de tot allò que s'amaga en un dels arxius fotogràfics més grans del món. Tècnica: Collage, retalls, stop motion.

"Oedipe", aquesta paranoia de curt està feta per Capucine (japonès havia de ser!!). És un còctel brutal d'imatges que barregen pel·lícules conegudes com E.T o la Guerra de les Galaxies i jocs de plataformes. Sens dubte et quedes de pedra veient aquest curt!! Tècnica: Ordinador 2D. http://www.oedipe-project.com/

"Ink", realitzat per l'australiana Justin Wallace, ens mostra el símbol d'una infància perduda en un entorn urbà, fosc i solitari. Tècnica: Ordinador 2D.

"The Not-so Great Eugene Green", realitzat per Michael Hill (Austràlia, 2009) ens mostra a un senyor amb unes peculiaritats que troba a una noia amb unes altres peculiaritats. Tècnica: Dibuix sobre paper. http://www.featherfilms.com.au/the-not-so-great-eugene-green/

"Backwards", és una creació d'en Aaron Hughes (Regne Unit, 2009), on s'ensenya la història d'un desamor però explicat al revés. Tècnica: Animació sobre paper.

No hay comentarios: