sábado, 14 de marzo de 2009

"Ernest Maragall... jugues en camp contrari!!"


Estic meravellada per la gran consideració que ens té el nostre “Conseller d’Educació”, Ernest Maragall, ja que cada pas o decisió que dona, prèviament compte amb l’opinió dels professionals implicats en aquest sector. No sé què faríem sense aquest conseller perquè cada vegada que obre la seva espectacular boca és per dir bestieses o incoherències i ja porta una llista massa llarga d’incompliments com per exemple: l’aplicació de les hores de tractament de la diversitat en la secundària obligatòria, les plantilles de primària en l’aplicació de la sisena hora, l’oferta d’ocupació pública, la creació i l’increment de plantilles dels serveis educatius i dels TEI als centres ordinaris, i un gran etc.


Sense anar més lluny, farà un parell de setmanes tots els professionals que ens dediquem a l’educació ens vàrem assabentar pels mitjans de comunicació de la seva nova gran idea que són la realització de 4 hores extres (teòricament voluntàries), on d’alguna manera aquest personatge ens intenta subornar amb un incentiu d’uns 300 euros.


No hi ha cosa que em refoti més que aquest senyor, perquè tenint en compte que no té cap formació en educació, ni tant sols sap quina és la realitat social que et trobes dins de l’escola, etc., es dedica a anar proclamant als quatre vents de manera imposadora els seus pensaments, idees, propostes... i ni tant sols té el detall d’informar abans als membres que dia a dia treballem per inculcar uns valors, formar a persones amb un pensament crític, amb unes capacitats i competències, etc. i que crec que som els més interessats en poder establir un diàleg per arribar a acords/negociacions que beneficiïn, si més no, a les properes generacions que estem educant i a nosaltres mateixos com a docents.


En aquest senyor li diria primer de tot que deixés ja de torejar als docents perquè si es pensa que ens pot tractar d’aquesta manera manipuladora i menyspreable és perquè encara no sap realment amb qui caram està tractant, a més a més, crec que s’hauria de plantejar una qüestió summament important que és la de deixar per propi peu el seu càrrec perquè per desgràcia seva li va massa ample i no té ni idea del que està fent. A part li suggeriria que abans d’imposar i d’implantar les seves peculiars i incoherents propostes, s’estudiés i observés en persona quina és la realitat que ens envolta i on rauen exactament les mancances ja que el que ens falla en aquesta societat és TOT el sistema educatiu perquè no s’aguanta per cap costat. Si no ho veu clar, que compari el sistema educatiu d’altres països com Noruega on tot i fent menys hores, tenint les mateixes vacances i valorant com cal al docent com a professional en l'ambit educatiu, el nivell dels estudiants és abrumadorament més elevat.


Ernest Maragall, estàs jugant sol i tard o d’hora t’acabarà passant factura. Pensa que qui juga amb foc... finalment s’acaba cremant i en el teu cas, al pas que vas, l’únic que en quedarà de la teva persona seran les cendres!!!!

No hay comentarios: