jueves, 1 de enero de 2015

"Museu del Disseny"

Després de moltes obres per la zona de les Glòries, per fi sobresurt el Disseny Hub, una obra arquitectònica on s'hi ubica el nou Museu del Disseny de Barcelona que conserva un vast patrimoni (més de setanta mil objectes), producte de la integració de les col·leccions de diferents museus com el de les arts decoratives, el de ceràmica, el tèxtil i d'indumentària i finalment el gabinet de les arts gràfiques.

Es pot dir que el museu centra l'atenció en les arts decoratives, el disseny i les arts d'autor, però també potencia la reflexió sobre l'experimentació/innovació del disseny actual i la incidència que produeix en la societat.

El museu s'estructura en quatre plantes amb diferents temàtiques. 

En la primera es troben peces relacionades amb el disseny industrial; a la segona s'exposen tot de relíquies i antiguitats; la tercera fa un recorregut per la moda femenina del s.XIX al XXI (on apareix i es mostra el que era "la cotilla" = una mena de corsé que es col·locava per sobre de la camisa) i finalment en l'última planta es troba una col·lecció de cartells i llibres de disseny gràfic.

 
 
 
 
 
 
 
 
 

És una visita recomanada perquè en moltes ocasions veus objectes molt antics que els relaciones amb moments molt concrets de la teva vida. A més a més, és curiós veure l'evolució que ha fet el disseny al llarg de les diferents èpoques!!

No hay comentarios: