jueves, 22 de noviembre de 2012

"Ascensió a les Agudes"


Quedem a les 10h, hora de marquesos, per embarcar-nos en tota una aventura que encara desconeixem.
 
Arribem a l'aparcament de l'àrea de les Ferreres per agafar un corriol senyalitzat amb marques vermelles que seguirem per enllaçar-lo amb uns caminets envoltats de fagedes totes desfullades. El paisatge de tardor és espectacular i en un principi aquesta passejada es fa bastant bé perquè no presenta cap mena de dificultat.
 
Al poc temps de pujar pel sender, arribem a l'anomenat Pla de Lligamoltons (1.380 metres) amb una mica més de 200 metres de desnivell, envoltat pel Montseny entre d'altres.
 
Continuem avançant fins arribar al Coll de Saciureda que ens donarà pas als Castellets pels quals començarem a pujar per arribar als anomenats Esglaons de Castellets, perquè les pedres estan col·locades de manera estratègica que et faciliten l'ascensió. A partir d'aquest moment bé el punt més complicat, ja que es comença a grimpar muntanya amunt sense cap mena de protecció ni corda de seguretat i s'ha de vigilar on es posen tan els peus com les mans perquè és molt fàcil relliscar. Les vistes són magnífiques però no recomanable pels que pateixen de vertigen. És una ascensió aèria bastant exposada i personalment em va fer respecte.
 
Passat aquest tram seguim carena amunt tot grimpant i desgrimpant sense parar i travessant la part superior d'una tartera (dóna respecte perquè en qualsevol moment les roques es poden moure i provocar la pitjor de les tragèdies) fins que ens topem amb el Coll de les Agudes. Seguint els senyals grocs de la carena, finalment ens portaran al Cim de les Agudes, on descansarem asseguts en una pedra i gaudirem de les vistes, del bon temps i de la companyia.
 
Què dir de la tornada? Doncs que sens dubte va ser digne de passar a la història. Quina de voltes degut a que les fites estaven esborrades i que el fullatge desorientava moltíssim. Després de "x" hores caminant, pujant, baixant, passant per tarteres i camins de cabres, etc. per fi vam trobar el camí adequat i vàrem posar final a l'Ascensió a les Agudes pels Castellets.
 
Pujada acumulada: 845 m

Alçada mínima-màxima: 1165-1707 m

Distància aproximada: 10,20 km

Temps aproximat sense parades : 3h 40m (en el nostre cas en varen ser unes quantes més!! jajaja)

Ruta circular:

Dificultat: 3 sobre 5
 

Imatge realitzada per "cañete" des del Pla de Lligamoltons.

 Panoràmica des del Pla de Lligamoltons.
 
 Esglaons de Castellets!!!!
 Quina tonalitat més maca de tardor!
 Grimpant pels Castellets per arribar a les Agudes!!!!
Tram pujat que ja he deixat endarrere.
 Cim de les Agudes amb tota una escola dinant per allà!!!
 La boira fa acte de presència!
 Arbre de peli de terror!!! jajaja
 Catifa de fulles!!!!
Visca els bromistes!!! jajaja

No hay comentarios: