domingo, 26 de diciembre de 2010

"Nova Normativa Ortogràfica de la RAE"

Ens trobem en el segle XXI, en una societat amb un nivell educatiu per sota de la mitjana europea i on els joves d’avui dia no saben escriure.
Com solucionen aquest problema els de la RAE (Reial Acadèmia Espanyola)? Modificant, canviant i/o adaptant les normes ortogràfiques/paraules per aquesta societat analfabeta que estan creant tots plegats (Ministeri d’educació, Govern, etc.)!!! Si ja de per sí els hi costa escriure sense fer faltes d’ortografia, tot i tenint una explicació fonamentada del per què s’escriuen, accentuen, … d’aquesta manera, ara amb la nova normativa el que provocaran serà una confusió enorme, cosa que farà que encara s’equivoquin més. Per no mencionar a totes aquelles persones que ja des de ben petits se’ls ha ensenyat dins d’una “suposada” normativa coherent i fonamentada, ara tot allò que tenen afiançat degut a l’aprenentatge significatiu que van realitzar en el seu moment, ho hauran de modificar per aquesta altre normativa incoherent? Per què? No li trobo el sentit perquè si et pares a analitzar les modificacions realitzades, t’adones clarament del retrocés que es fa.
Alguns exemples de la nova normativa són:
- No accentuar la paraula “Solo” que abans sí que es feia per diferenciar-la de quan actuava com si fos  un adverbi o d’un adjectiu.
- No accentuar la paraula “guión” perquè ara segons la nova normativa passa a ser un monosíl·lab a efectes ortogràfics.
- La vocal “o” que abans s’accentuava quan es trobava enmig de dos números, ara ja no es farà.
- Qtar passarà a ser “Catar”, igualment els hi passarà això a: Quórum que ara serà “Cuorum”, Iraq que ara serà “Irak”… i tot degut a que en el nostre sistema d’escriptura la lletra “Q” només representa el fonema /K/ quan es combina la “QU” amb la e-i. Tenint en compte això, a l’escriure paraules com “Qtar” d’aquesta manera, es realitza una incongruència amb les regles ortogràfiques establertes prèviament.
I dic jo, això no se sabia abans? Per què després de tants anys, se’ls hi engega la llumeta i decideixen canviar-ho i fer que tot un país es mobilitzi per canviar tot el que porta aplicant tota una vida sencera?   
Què entenem per ortografia?

No hay comentarios: